Felhívás

Jelentkezés előadás vagy műhelymunka tartására a konferencián

2017 őszén  új szakaszt indítottunk el a digitális pedagógiáról szóló szakmai tanácskozásaink sorában. A Digitális Pedagógus és Digitális Nemzedék konferenciák helyét egy évente egy alkalommal, november végén rendezett összevont konferencia váltotta fel, Digitális Tér címen. Az új cím mögött új gondolat és szándék áll: szeretnénk ezt a konferenciát a tanári közösségek fejlesztésének, az alulról jövő kezdeményezések támogatásának szolgálatába állítani. Ezért is tértünk át a korábbi meghívásos rendszerről arra, hogy a délutáni szekciók programját jelentkezéses alapon állítsuk össze. Mindezzel egyszerre kívánunk teret adni mindazon pedagógusok, tanári közösségek és fejlesztő műhelyek bemutatkozásának, akik már több éves szakmai tapasztalattal rendelkeznek a digitális térben való tanulás támogatásában és azoknak is, akik csak most teszik meg az első lépéseket ezen az úton, és örömmel osztanák meg élményeiket szélesebb közönséggel is.

Fontos számunkra, hogy a Digitális Tér konferencia valódi tere maradjon a közösségi élménynek,  a személyes kapcsolódásoknak, az inspiráló együttlétnek. Ezért a program kialakításánál idén is számítunk azokra a pedagógusokra, tanári műhelyekre, pedagógusképzésben vagy továbbképzésben dolgozókra, kutatókra és fejlesztőkre, akik szeretnék továbbadni a digitális térben megszerzett tudásukat, tapasztalataikat, módszereiket.

Ha szívesen mutatná be tanórai tevékenységeit, módszertani vagy kutatási eredményeit, új gondolatait vagy élményeit a Digitális Tér 2018 konferencián, jelentkezzen a lenti űrlap kitöltésével! A jelentkezési lapon a személyes adatok megadása mellett rövid absztraktot kérünk az előadás vezérfonaláról, főbb gondolatairól, a bemutatni kívánt projekt, kutatás vagy módszertani ötlet tanítási gyakorlatban való alkalmazhatóságáról, valamint az idei fókusztémához való kapcsolódásáról.

Az előadásokra és műhelyekre kifejezetten olyanok jelentkezését várjuk, akik a digitális térben zajló tanulás témájához gyakorlati szempontból közelítenek, prezentációjuk vagy vezetett műhelymunkájuk során könnyen érthető és kézzelfogható ötleteket tudnak átadni a résztvevő pedagógusok számára.

A beérkező jelentkezéseket a Programbizottság a felhívás szempontjainak való megfelelés alapján előszűri, de nem állít fel minőségi sorrendet közöttük. Az elfogadott absztraktokat tematikus csoportokba rendezve alakítjuk a konferencia programját, majd az időkeretet is figyelembe véve választjuk ki a felkérendő előadókat. A program véglegesítésénél egyszerre ügyelünk a sokszínűségre: arra, hogy minél több és többféle jelentkező számára biztosíthassunk előadási lehetőséget, és ugyanakkor arra is, hogy ésszerű időkeretet hagyjunk számukra a megszólalásra. E két nehezen összebékíthető tényező miatt lehetséges, hogy nem tudunk bemutatkozási lehetőséget biztosítani mindenkinek; számukra azt kínáljuk, hogy az előadás szerkesztett absztraktját a konferenciakötetben közzétesszük.

A végleges program összeállításánál elsősorban az alábbi szempontokat vesszük figyelembe:

 • Olyan szekcióprogramok összeállítása, melyek előadásai jól körülhatárolható tematikus egységet képeznek.
 • Lehetőség biztosítása a Digitális Tér konferencián először megszólaló pedagógusok számára.
 • Olyan gyakorlatok, projektek előnyben részesítése, melyek mások által is könnyen adaptálhatók a mindennapi pedagógia gyakorlat során.
 • A konferencia 2018-as fókusztémájához – a hálózatok építéséhez, illetve a tudásmegosztáshoz kapcsolódó – műhelyek és programok előnyben részesítése.

Jelentkezni az alábbi kategóriákban lehet:

 • Előadás:
   • módszertani bemutató 20 perces előadás keretében
   • kutatási eredmény ismertetése 15 percben
 • Műhelymunka
  • gyakorlati műhelymunka 45 percben
  • a fókusztémához kapcsolódó vezetett beszélgetés 45 percben

Jelentkezni kizárólag az alábbi jelentkezési űrlap kitöltésével lehet, melyben 150-200 szavas (max. 2000 karakter) leírást várunk a programban való megjelenés részleteiről. A jelentkezési űrlap ide kattintva érhető el.

Jelentkezési határidő: 2018. október 23. éjfél

A jelentkezés elbírálásáról november 5-én minden résztvevőnek visszajelzést küldünk.

Kérdés esetén kérjük, írjon a digitalis.pedagogus.konf@gmail.com címre!

A szponzoroknak, digitális eszközöket vagy módszertani anyagokat kínáló kiállítóknak a plenáris előadások helyszíne, az ELTE PPK aulája  melletti külön térben biztosítunk megjelenési és árusítási lehetőséget. Amennyiben szponzorként és/vagy kiállítóként szeretne megjelenni a konferencián, kérjük, hogy NE előadónak jelentkezzen, hanem vegye fel a kapcsolatot a szervezőkkel: digikonf@gmail.com