Támogatók

ODA_3.0_LogoOnline Demokrácia Activity: kreatív társadalomismeret középiskolásoknak
Az O:DA játékos, online társadalomismereti vetélkedő, melyet 3-5 fős csapatok, szériánként átlag 3 hónapig játszanak. A szervező Barankovics István Alapítvány Tanári Kerekasztalának célja, hogy hozzájáruljon a fiatalok társadalmi szerepekre való felkészítéséhez, a cselekvő állampolgárság kompetenciáinak fejlesztéséhez. A játék a digitális kommunikációs eszközöket edukatív célokra használva mutatja meg és gyakoroltatja a hálózati közösségszervezés módszereit és kompetenciáit.
A verseny honlapja itt érhető el, Facebook-oldaluk ezen a linken. A Barankovics Alapítvány kisfilmje itt tekinthető meg.

Classbox logóClassbox
A ClassBox Alapítvány és a ClassBox zártrendszerű közösségi portál létrehozatalát az motiválta – ami minden egészséges társadalom alapvető érdeke-, hogy a jövő nemzedéke értelmi, érzelmi, erkölcsi, etikai fejlődése jobban biztosítva legyen. Ez alapvető kötelessége, és feladata a szülőknek, és az alapfokú oktatásnak is. Ugyanakkor azt tapasztalhatjuk, hogy a szülő és az iskola nem minden esetben tudnak elég hatékonyan együttműködni a gyermekek tanításában, nevelésében. Ennek eredményeként egyre több a nehezen kezelhető, szélsőséges magatartású gyermek.
Ezt  a negatív  trendet szeretnék az alapítók a ClassBox Alapítvány támogatásaival és a Classbox.me weboldal szolgáltatásaival –  a hasonlóan gondolkodó civil szervezetekkel, felelősen gondolkodó vezetőkkel, és a média képviselőivel együttműködve –  lassítani,  s ha lehet  megfordítani, hogy egy értékesebb és boldogabb nemzedék nőjön fel.
Ismerje meg Alapítványunk céljait, tervezett tevékenységét és támogatási lehetőségeit weblapunkon!
Tekintse meg Classbox bemutatónkat, illetve youtube videónkat
Aktuális híreink itt olvashatók: http://classboxalapitvany.hu/sajtoszoba

Diákhitel Központ
A felsőfokú tanulmányok megkönnyítésére jött létre a Diákhitel-konstrukció, amely segít az egyetemi-, főiskolai évek alatt.
Tájékozódási lehetőség a neten: http://www.diakhitel.hu/

Eötvös Károly  Intézet logóEötvös Károly Intézet
Az Eötvös Károly Intézet másokkal (jogvédőkkel, civil szervezetekkel vagy más intézményekkel) együtt fellépve szeretne hozzájárulni a szakmai és a szélesebb közvélemény tájékoztatásához, a politikai napirend formálásához azokban az ügyekben, amelyek hatással vannak az állampolgárok és a közhatalom közötti kapcsolat minőségére.
Az Eötvös Károly Intézet (EKINT) a Történelemtanárok Egyletével (TTE) közösen 2015. április 1-től egyéves átfogó programot indított azért, hogy a közvélemény és az oktatási közösségek számára nyilvánvalóvá váljon: egy demokráciában mi elfogadható és mi nem az oktatás és a politika viszonyában. Célunk, hogy politikai nézetei miatt senki ne szenvedjen hátrányt a közoktatásban.
Látogasson el a program önálló honlapjára: http://iskolaespolitika.hu/
Az EKINT és a TTE közös képzési programjáról az OFOE honlapján is olvasható ismertetés.

Mindennapi Pszichológia
Az egyre népszerűbb magazinban mindennapi jelenségekről, viselkedésformákról olvashatunk. A cikkek, tanulmányok az, emberi kapcsolatok lelki hátterét írják le pszichológusok tudományos igényű, közérthető magyarázatával.
Honlap: http://mipszi.hu/

tehetsegkutato_verseny_2015_1Magyar Innovációs Szövetség
A Magyar Innovációs Szövetség Ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató versenyt hirdet. A felhívásra egyénileg vagy kétfős csapatba szerveződve pályázhat minden 1995. október 1. és 2002. augusztus 31. között született fiatal, aki még nem kezdte meg felsőoktatási tanulmányait. Pályázhatnak határon túli magyar fiatalok is. Pályázni lehet műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, valamint matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével.
Továbbá lehet pályázni a National Instruments myDAQ nevű termékének újszerű, máshol nem használt vagy publikált mérési vagy adatgyűjtési eljárásának kidolgozásával, ill. konkrét gyakorlati feladatok megoldására irányuló alkalmazással is. A versenyen bármilyen egyéb versenyre vagy pályázatra készített pályamunkával, ill. műszaki alkotással is részt lehet venni.
További információk a verseny részletes ismertetőjében találhatók.